top of page

SUPPEN MET JE HOND - TIPS & TRICKS

Kan mijn hond wel op de sup? Die vraag krijgen we heel vaak. En we hebben daar geen klinkklaar antwoord op. Dat gaan we proberen, in alle rust, zonder druk en mocht het toch niet lukken? Geen probleem!


Je hond meenemen op de sup vraagt een zekere portie zelfvertrouwen. En het is ook fijn als je je hond goed kent. Houdt ze van water? Is ze snel zenuwachtig? Eigenlijk komt het altijd op hetzelfde neer: ben jij rustig en zeker, dan is hij/zij het ook!


Gezellig samen genieten op het water!

8 tips om succesvol te suppen met een hond


1. Ga eerst een keer suppen zonder hond

Mensen die voor het eerst gaan suppen en dan meteen met de hond, maken het zichzelf wel heel moeilijk. Het kan wel, maar beter eerst een keer zonder hond oefenen.


2. Zorg voor een vlakke stabiele opstap

De opstap van de kant op de plank is vaak de moeilijkste stap. Zorg ervoor dat je plank precies even hoog ligt als de kant. Mocht dit niet kunnen, probeer dan een opstap te vinden met zo min mogelijk hoogteverschil.


3. Neem wat lekkers mee

Het verschilt natuurlijk van hond tot hond, maar veel honden vinden het leuk om een beloning te krijgen als ze eenmaal op de plank zitten en het opstappen is gelukt, hoera!!


Even zwemmen kan ook!

4. Start rustig op je knieën

Alle begin is moeilijk! Start dus eerst rustig op je knieën zodat je de balans kunt voelen en kunt proberen te peddelen met de hond op de plank.


5. Niet te snel op willen staan

Neem je tijd. Aai je hond eerst en breng hem tot rust. Geef hem vertrouwen. Het doel is een prettig moment samen, niet om per se de andere kant van het meer te halen.


6. Zorg voor een zwemvest voor de hond

De meeste honden kunnen goed zwemmen en de vraag is of het nodig is. Maar het meer is 14 meter diep en als je midden op het meer zit, is naar de kant zwemmen best een eind. Ben je zelf gerust dan is je hond het ook. En de meeste zwemvesten hebben een handvat bovenop zodat je je hond makkelijk helpen om vanuit het water op de plank te komen.


Op de tandem met 2 honden

7. Kies voor de tandem sup

Vind je het spannend, maar wil je het toch proberen? Kies dan voor de tandem. Lekker stabiel, ruimte genoeg en omslaan is vrijwel onmogelijk.


8. Lijn los of vast?

Of je je hond aangelijnd houdt of liever los op de plank laat zitten is je eigen keuze. Dit verschilt per hond. Maak de lijn in ieder geval niet ergens aan vast (aan jezelf of aan de plank). Mocht je hond dan besluiten te gaan zwemmen dan is hij vrij en blijf je zelf stabiel. Zelf vinden wij zonder lijn prettiger, dan is er ook geen risico dat de lijn ergens aan blijft hangen (een tak of boomstronk oid).

353 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page